Program 2018

Välkomna till årets höjdpunkt för matälskare. År 2018 den 10 – 13 maj.

Här finns hela programmet för Matrundan, dag för dag. Vår tidning finns nu att hämta hos våra medlemmar eller ladda ner den här. I tidningen finns presentation av alla medlemmar samt karta som guidar dig runt samt artiklar om vår runda och medlemmar som medverkar. Följ oss gärna på facebook för att se vad som händer hos våra medlemmar året runt.  Facebook >>

Matrundans tidning 2018. 

TORSDAG 10 MAJ

Allé på Österlen – 1

12.00 – 22.00  Vi serverar Österlensparris i olika tappningar. Vårens härligaste primör på buffé under dagen och sparrismeny på kvällen. Boka på: alle@alle.se, 0414-71444
12.00 – 18.00 I vårt café gör vi enklare rätter och fika.

Buhres på Kivik – 2

10:30 och 12:30 Filéskola – vi visar hur du filear olika fiskar
11:00 och 14:00 Öppen Rök – besök vårt rökeri och få tips & smakprov
11:30 och 14:30 Grillskola – vi visar hur du grillar fisken på bästa sätt
12:00 – 16:00 Vi dukar upp en buffé i restaurangen för 250: -, bokning via bokning@buhres.se eller 0414–70212

Cake Cowboy – 3

10.00 – 18. 00 Vår nya butik är fylld av choklad, praliner och desserter
Njut av en fika med vad konditorn har att erbjuda.

Drakamöllans Gårdshotell – 4

11.00 – 12.00 Guldmedalj och kockarnas favorit. Vad är hemligheten med Vitaby Kyrkby Mejeris Créme Fraiche? Cecilia avslöjar vad som skapat framgången och spännande framtidsplaner.
12.00 – 13.30 Drakamöllans Matrundebuffé med vårens alla läckerheter, dessert och kaffe. Pris 225:- Bästa att boka för det blir fullt hus. Tel 044 35 1016.

Farmors lycka – 5

08.00 – 10.00 Gårdsfrukost med Honungstema-Anna från Lillgårdens Bi och Trädgård gästar oss. Boka gärna.
14.00 – 16.00 Smaka våra Ägg på en tapas inspirerad tallrik. Möt Äggbonden. Boka gärna.
Äggförsäljning mm hela dagen.

Fridshills & Raskarums kyckling – 6

11.00 – 12.00 Lär dig stycka kyckling – ingen föranmälan behövs. Kursen är gratis- passa på!

Grafmans Goda 7

12.00 – 14.00 Köp din favoritkorv i charkuteriet och grilla den sen på våra grillar. Bröd, dricka och goda tillbehör finns.

Gröna butiken på Orelund – 8

10.00 – 16.00 Provsmakning av produkter från butiken

GE-MA Livs – 9

12.00 Erik Bengtsson från Karlfälts gård grillar sitt kött hos oss.

Gunnarshögs Gård – 10

10.00 – 16.00 Vi firar 10 års jubileum i gårdskaféet med vår populära provsmakningsbuffé. Lär mer om hur vår kallpressad rapsolja kan användas i matlagningen.
11.00 Produktionsvisning för barn, 3 – 10 år, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja, pysslar och dekorera din flaska
12.30 Fältvisning för familjer, visning av rapsfältet med traktor och vagn
14.00 Produktionsvisning för vuxna och äldre barn, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja

Hotel Svea – 11

12.00 – 14.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.
18.00 – 21.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.

Ingelsta Kalkon – 12

11.00 – 15.00 Vår goda grill buffé är uppdukad med vårens primörer i restaurangen.
Butiken är fylld med våra utsökta  kalkondelikatesser.

Karlsfälts Gård – 13

10.00 Unikt tillfälle att besöka Karlsfälts Gård, Sveriges miljövänligaste lantbruk. Öppen gård med Erik O.R. Bengtsson. Vi ses vid verkstaden.
12.00 Karlsfälts Gård grillar se under GE-MA Livs
14.00 Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Vi möts vid verkstaden.

Kiviks Café & Bageri – 14

8.00 – 16.00 Österlenska smörrebröd, ”Go fika” med spettekaka och glass. Smakprover från bageriet.

Kiviks Hotell, Konferens och Spa – 15

14.00- 19.00 Dagspa
14.00 – Eftermiddagskuren, inträde till Spa, en behandling samt 3 -rätters meny.
18.00 – Kvällsmney

Kiviks Musteri – 16

10.00 – 17.00 Provsmakning skånsk cider.
12.00 – 15.00 Skånsk cider med grillbuffé på vår vackra innergård
13.00 och 15.00 Guidad vandring i Äpplets Hus och våra trädgårdar. (80 kr/person, gratis för barn under 12 år)
10.00 – 16.00 Biodlare Martin Svensson berättar om bin och deras fantastiska värld, provsmakning av honung.

Kivikås Frukt & Must – 17

11.00 – 16.00 Smaka vår äppelmust i butiken.

Köpingsbergs Vingård – 20

11.00 – 16.00 Våryra i vingården. Besök vingården, vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Vinbonden berätta om produktionen.

Linas och Binas – 21

11.00 -17.00 Provsmakning av honung i butiken. Trädgården öppen för strövtåg på egen hand och möjlighet att titta in i en bikupa.

Petersborgs Gård – 23

11.00 -16.00 Prova på att gör din egen senap, bordet står framdukat. Korvgrillning av närproducerade korvar. Vi gör Skånska Tapas.

Skillinge Teater Café & Restaurang – 25

11.00 – 16.00 Vi serverar lätt lunch, espresso, nybakta bullar och smörgåsar med örtsmör gjord på växter från den egna ekologiska odlingsbädden.
12.00 Guidad visning av Skillinge Teaters tre olika scener. Fri entré

Stockeboda Gård – 26

12.00 – 19.00 Ekologisk grill- och lammbuffé med hemlagad potatissallad. Vi bjuder på lemonad till barnen. 295 kr/person och 155 kr/barn under 12 år. Mingel i det gröna. Välkomna!

Tastecelebration Residence – 27

11.00 – 20.00 Hungrig! Njut av en lustfylld fotoutställning med matfotografi. Blev du bli just Hungrig? Beställ en cappuccino, ett glas vin, fika eller något mer mättande hos oss.
11.00-13.00 Ditt vackraste bakverk på bild! Ta med dina vackraste kakor/tårta och föreviga den på matstylad bild. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
13.30 – 14.30 Bästa matbilden på Instagram! Tips, tricks och övningar med din mobiltelefon. Minikurs med matbloggaren Isabel Brummer. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
För information och bokning:www.tastecelebrationresidence.com

11.00 – 16.00 Vi besöks av Hönsinge Hantwerksbryggeri och ConCoct Fabrique. Prova deras fina produkter och vår choklad i fabriksbutiken.
11.00 – 16.00 Premiärhelg för jordgubbar från Eriksgården doppade i choklad. Vi bjuder på kaffe!

Vitaby Kyrkby Mejeri – 30

11.00 – 12.00 Gäst på Drakamöllans Gårdshotell läser mer där.

Åsgård – Holkestorp – 31

11.00 – 16.00 Provsmakning av gårdens produkter. I gårdsbutiken finns färskt lammkött och nymald dinkel. Det serveras lammkebab och lammkorv.
11.00 – 16.00 Välkomna att njuta av våra får och lamm från besöksverandan i vårt nya stall.
14.00 FÅRSLÄPP!!

Östangård – 33

11.00 – 16.00 Bella på Österlen erbjuder en Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 3-rätters meny 249:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se
11.00 – 16.00 Cafét erbjuder hembakta smörgåsar, bakverk, kakor, bullar samt kaffe/te
16.00 – 21.00 Bella på Österlen serverar Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 4-rätters meny 755:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se

Österlenbryggarna – 36

11.00 – 16.00 Bryggeributiken öppen med provsmakning
14.00 Rundvandring och presentation i Bryggeriet

Österlen Kokkonst – 34

11.00-15.00 Provsmaka och handla äppelmust från Grevlunda Nygård. Äppelodlare Thomas Nilsson ger goda råd om hur du får en bättre skörd.
11.00-15.00 Vi serverar vår genuina och uppskattade österlenska tapas-tallrik tillagad på råvaror från lokala mattillverkare. Pris: 150 kronor.
14.00-16.00 Tågarps trädgård tipsar om hur du kommer igång med odling av egna grönsaker och kryddor. Försäljning av plantor och fröer.

Österlenchoklad – 37

14.00 – 14.30 Chokladprovning. Boka din plats till vår unika chokladprovning av svensktillverkad bean to bar choklad. Biljett kostar 90 sek & köps via www.osterlenchoklad.se

Österlenkryddor38

11.00 – 17.00 Provsmakning av nyheter och favoriter med nya recept, vår nya mjölkfria kokosglass finns att provsmaka och köpa med hem.
11.00 -16.00 Mias närodling presenterar sina kryddor och köksväxter som är småskaligt och ekologiskt odlat av Mia.

Österlens Kött & Vilt – 39

11.00 – 15.00 Butiken är fylld med våra utsökta delikatesser. Provsmakning av produkter från butiken.

Österlen Sparris – 35

10.00 – 16.00 Vårens sparris i butiken. För att njuta den tillagad se under Östangård.
11.00 och 14.00 Visning av odling och produktion

FREDAG 11 MAJ

Allé på Österlen – 1

12.00 – 15.00  Vi serverar Österlensparris i olika tappningar. Vårens härligaste primör på buffé under dagen. Boka på: alle@alle.se, 0414-71444
12.00 – 18.00 I vårt café gör vi enklare rätter och fika.

Buhres på Kivik – 2

10:30 och 12:30 Filéskola – vi visar hur du filear olika fiskar
11:00 och 14:00 Öppen Rök – besök vårt rökeri och få tips & smakprov
11:30 och 14:30 Grillskola – vi visar hur du grillar fisken på bästa sätt
12:00 – 16:00 Vi dukar upp en buffé i restaurangen för 250: -, bokning via bokning@buhres.se eller 0414–70212

Cake Cowboy – 3

10.00 – 18. 00 Vår nya butik är fylld av choklad, praliner och desserter
Njut av en fika med vad konditorn har att erbjuda.

Drakamöllans Gårdshotell – 4

12.00 – 13.30 Drakamöllans Matrundebuffé med vårens alla läckerheter, dessert och kaffe. Pris 225:- Bästa att boka för det blir fullt hus. Tel 044 35 1016.
14.00 – 14.45 Stor kockskola. Drakamöllans kockar berättar om de olika rätterna på buffén och delar med sig av tips och recept.

Farmors lycka – 5

08.00 – 10.00 Gårdsfrukost med Honungstema-Anna från Lillgårdens Bi och Trädgård gästar oss. Boka gärna.
14.00 – 16.00 Smaka våra Ägg på en tapas inspirerad tallrik. Möt Äggbonden. Boka gärna.
Äggförsäljning mm hela dagen.

Fridshills & Raskarums kyckling – 6

11.00 – 12.00 Lär dig stycka kyckling – ingen föranmälan behövs. Kursen är gratis- passa på!

Grafmans Goda – 7

13.00  ”Skaffa höns- allt du behöver veta!” – Jonas Ivarsson från Elfvabjers gård håller föredrag. Anmälan krävs. Anmälan och mer information: www.grafmansgoda.se.

Gröna butiken på Orelund – 8

10.00 – 17.00 Provsmakning av produkter från butiken

Gunnarshögs Gård – 10

10.00 – 16.00 Vi firar 10 års jubileum i gårdskaféet med vår populära provsmakningsbuffé. Lär mer om hur vår kallpressad rapsolja kan användas i matlagningen.
11.00 Produktionsvisning för barn, 3 – 10 år, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja, pysslar och dekorera din flaska
12.30 Fältvisning för familjer, visning av rapsfältet med traktor och vagn
14.00 Produktionsvisning för vuxna och äldre barn, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja

Hotel Svea – 11

12.00 – 14.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.
18.00 – 21.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.

Ingelsta Kalkon – 12

11.00 – 15.00 Vår goda grill buffé är uppdukad med vårens primörer i restaurangen.
Butiken är fylld med våra utsökta  kalkondelikatesser.

Karlsfälts Gård – 13

10.00 Unikt tillfälle att besöka Karlsfälts Gård, Sveriges miljövänligaste lantbruk. Öppen gård med Erik O.R. Bengtsson. Vi ses vid verkstaden.
14.00 Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Vi möts vid verkstaden.

Kiviks Café & Bageri – 14

8.00 – 16.00 Österlenska smörrebröd, ”Go fika” med spettekaka och glass. Smakprover från bageriet.
10.30 och 13.00 Besök i spettkaksbageriet. Hur blir dessa konstverk till? Varför inte smaka på!

Kiviks Hotell, Konferens och Spa – 15

14.00-19.00 Dagspa
16.00-18.00 Ostronbar med Mousserande Äppelvin från Bedstekilde och sabrering.
14.00 – Eftermiddagskuren, inträde till Spa, en behandling samt 3-rätters meny fr.
18.00 – Kvällsmeny

Kiviks Musteri – 16

10.00 – 17.00 Provsmakning skånsk cider.
12.00 – 15.00 Skånsk cider med grillbuffé på vår vackra innergård
13.00 och 15.00 Guidad vandring i Äpplets Hus och våra trädgårdar. (80 kr/person, gratis för barn under 12 år)
10.00 – 16.00 Biodlare Martin Svensson berättar om bin och deras fantastiska värld, provsmakning av honung.

Kivikås Frukt & Must – 17

11.00 – 16.00 Smaka vår äppelmust i butiken.

Köpingsbergs Vingård – 20

11.00 – 16.00 Våryra i vingården. Besök vingården, vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Vinbonden berätta om produktionen.

Linas och Binas – 21

11.00 -17.00 Provsmakning av honung i butiken. Trädgården öppen för strövtåg på egen hand och möjlighet att titta in i en bikupa.
12.00 Vi berättar om vår andelsbiodling

Petersborgs Gård – 23

11.00 -16.00 Prova på att gör din egen senap, bordet står framdukat. Korvgrillning av närproducerade korvar. Vi gör Skånska Tapas.
11.00 – 14.00 Sara Bäckmo ”Skillnadens Trädgård” Föreläser om Mina bästa grönsaker 390:- Skånska Tapas serveras i pausen

Skillinge Teater Café & Restaurang – 25

11.00 – 16.00 Vi serverar lätt lunch, espresso, nybakta bullar och smörgåsar med örtsmör gjord på växter från den egna ekologiska odlingsbädden.
12.00 Guidad visning av Skillinge Teaters tre olika scener. Fri entré

Stockeboda Gård – 26

12.00 – 19.00 Ekologisk grill- och lammbuffé med hemlagad potatissallad. Vi bjuder på lemonad till barnen. 295 kr/person och 155 kr/barn under 12 år. Mingel i det gröna. Välkomna!

Tastecelebration Residence – 27

11.00 – 20.00 Hungrig! Njut av en lustfylld fotoutställning med matfotografi. Blev du bli just Hungrig? Beställ en cappuccino, ett glas vin, fika eller något mer mättande hos oss.
11.00-13.00 Ditt vackraste bakverk på bild! Ta med dina vackraste kakor/tårta och föreviga den på matstylad bild. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
13.30 – 14.30 Bästa matbilden på Instagram! Tips, tricks och övningar med din mobiltelefon. Minikurs med matbloggaren Isabel Brummer. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
För information och bokning:www.tastecelebrationresidence.com

Van Ufford Choklad – 28

10.00 – 17.00 Provsmaka vår choklad och köp med favoriterna hem från fabriksbutiken. Premiärhelg för jordgubbar från Eriksgården doppade i choklad. Vi bjuder på kaffe!
15.00 – 15.30 Prova på i chokladfabriken! Gör din egen chokladskapelse att ta med hem. Pris 100 kr –  köp biljett i webbshop på www.vanufford.se.

Åsgård – Holkestorp – 31

11.00 – 16.00 Provsmakning av gårdens produkter. I gårdsbutiken finns färskt lammkött och nymald dinkel. Det serveras lammkebab och lammkorv.
11.00 – 16.00 Välkomna att njuta av våra får och lamm från besöksverandan i vårt nya stall.

Östangård – 33

11.00 – 16.00 Bella på Österlen erbjuder en Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 3-rätters meny 249:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se
11.00 – 16.00 Cafét erbjuder hembakta smörgåsar, bakverk, kakor, bullar samt kaffe/te
16.00 – 21.00 Bella på Österlen serverar Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 4-rätters meny 755:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se

Österlenbryggarna – 36

11.00 – 16.00 Bryggeributiken öppen med provsmakning
14.00 Rundvandring och presentation i Bryggeriet

Österlen Kokkonst – 34

11.00-15.00 Provsmaka och handla äppelmust från Grevlunda Nygård. Äppelodlare Thomas Nilsson ger goda råd om hur du får en bättre skörd.
11.00-15.00 Vi serverar vår genuina och uppskattade österlenska tapas-tallrik tillagad på råvaror från lokala mattillverkare. Pris: 150 kronor.
14.00-16.00 Tågarps trädgård tipsar om hur du kommer igång med odling av egna grönsaker och kryddor. Försäljning av plantor och fröer.

Österlenchoklad – 37

14.00 – 14.30 Chokladprovning. Boka din plats till vår unika chokladprovning av svensktillverkad bean to bar choklad. Biljett kostar 90 sek & köps via www.osterlenchoklad.se

Österlenkryddor3

11.00 -16.00 Mias närodling presenterar sina kryddor och köksväxter som är småskaligt och ekologiskt odlat av Mia.
11.00 Matlandskapandet tävlingen pågår med närvaro av vår jury Peter Ferngård och Titti Qvarnström
12.00 Titti Qvarnström håller föredrag för de tävlande eleverna och det bjuds på smakprover under tiden som årets kryddhantverkare utses. Förköp 100 kronor på www.osterlenkryddor.se

Österlens Kött & Vilt – 39

10.00 – 18.00 Butiken är fylld med våra utsökta delikatesser. Provsmakning av produkter från butiken.

Österlen Sparris – 35

10.00 – 16.00 Vårens sparris i butiken. För att njuta den tillagad se under Östangård.
11.00 och 14.00 Visning av odling och produktion

LÖRDAG 12 MAJ

Allé på Österlen – 1

18.00 – 22.00 Den gröna uppstickaren, vårens härligaste primör! Vi serverar Österlensparris i olika tappningar. Sparrismeny serveras från 18.00 Boka på alle@alle.se, 0414-71444
12.00 – 18.00 I vårt café gör vi enklare rätter och fika.

Buhres på Kivik – 2

10:30 och 12:30 Filéskola – vi visar hur du filear olika fiskar
11:00 och 14:00 Öppen Rök – besök vårt rökeri och få tips & smakprov
11:30 och 14:30 Grillskola – vi visar hur du grillar fisken på bästa sätt
12:00 – 16:00 Vi dukar upp en buffé i restaurangen för 250: -, bokning via bokning@buhres.se eller 0414–70212

Cake Cowboy – 3

10.00 – 18. 00 Vår nya butik är fylld av choklad, praliner och desserter
Njut av en fika med vad konditorn har att erbjuda.

Drakamöllans Gårdshotell – 4

11.00 – 12.00 På gården Mellby 77 har två eldsjälar skapat BEDSTEKILDE VIN AV ÄPPLEN, som säljs på Systembolaget och krogar i hela Sverige. Kom och lyssna på deras spännande resa.
12.00 – 13.30 Drakamöllans Matrundebuffé med vårens alla läckerheter, dessert och kaffe. Pris 225:- Bästa att boka för det blir fullt hus. Tel 044 35 1016.

Farmors lycka – 5

08.00 – 10.00 Gårdsfrukost med Honungstema-Anna från Lillgårdens Bi och Trädgård gästar oss. Boka gärna.
14.00 – 16.00 Smaka våra Ägg på en tapas inspirerad tallrik. Möt Äggbonden. Boka gärna.
Äggförsäljning mm hela dagen.

Fridshills & Raskarums kyckling – 6

13.00 – 14.00 Lär dig stycka kyckling – ingen föranmälan behövs. Kursen är gratis- passa på!

Grafmans Goda – 7

12.00 – 14.00  Smörrebrödskalas – testa skånska smörrebröd med charkuterier från oss.

Gröna butiken på Orelund – 8

10.00 – 16.00 Provsmakning av produkter från butiken

Gunnarshögs Gård – 10

10.00 – 16.00 Vi firar 10 års jubileum i gårdskaféet med vår populära provsmakningsbuffé. Lär mer om hur vår kallpressad rapsolja kan användas i matlagningen.
11.00 Produktionsvisning för barn, 3 – 10 år, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja, pysslar och dekorera din flaska
12.30 Fältvisning för familjer, visning av rapsfältet med traktor och vagn
14.00 Produktionsvisning för vuxna och äldre barn, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja

Hotel Svea – 11

12.00 – 14.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.
18.00 – 21.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.

Ingelsta Kalkon – 12

11.00 – 14.30 Grill buffén uppdukad med vårens primörer.
10.00 – 15.00 Aktiviteter för hela familjen. Kalkonerna är i vår hage. Namnge kalkonerna och vinn ett barnkalas hos oss. Konrad vår mysiga maskot är på plats hela dagen.

Karlsfälts Gård – 13

10.00 Unikt tillfälle att besöka Karlsfälts Gård, Sveriges miljövänligaste lantbruk. Öppen gård med Erik O.R. Bengtsson. Vi ses vid verkstaden.
14.00 Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Vi möts vid verkstaden.

Kiviks Café & Bageri – 14

8.00 – 16.00 Österlenska smörrebröd, ”Go fika” med spettekaka och glass. Smakprover från bageriet.

Kiviks Hotell, Konferens och Spa – 15

08.00 – 10.00 Frukost
08.00 – Frukostkuren frukost, inträde till Spa samt en behandling
09.00 – 19.00 Dagspa
09.00 – 15.00 Lunch och Spa
12.00 – 15.00 Lunch
14.00 – Eftermiddagskuren, inträde till Spa, en behandling samt 3-rätters meny
18.00 – Kvällsmeny

Kiviks Musteri – 16

10.00 – 17.00 Provsmakning skånsk cider.
12.00 – 15.00 Skånsk cider med grillbuffé på vår vackra innergård
13.00 och 15.00 Guidad vandring i Äpplets Hus och våra trädgårdar. (80 kr/person, gratis för barn under 12 år)
10.00 – 16.00 Biodlare Martin Svensson berättar om bin och deras fantastiska värld, provsmakning av honung.

Kivikås Frukt & Must – 17

11.00 – 16.00 Smaka vår äppelmust i butiken.

Köpingsbergs Vingård – 20

11.00 – 16.00 Våryra i vingården. Besök vingården, vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Vinbonden berätta om produktionen.

Linas och Binas – 21

11.00 -17.00 Provsmakning av honung i butiken. Trädgården öppen för strövtåg på egen hand och möjlighet att titta in i en bikupa.

Petersborgs Gård – 23

11.00 -16.00 Prova på att gör din egen senap, bordet står framdukat. Korvgrillning av närproducerade korvar. Vi gör Skånska Tapas.
11.00 – 14.00 Sara Bäckmo ”Skillnadens Trädgård” Föreläser om Mina bästa grönsaker 390:- Skånska Tapas serveras i pausen

Skillinge Teater Café & Restaurang – 25

11.00 – 17.00 Stor VÅRMARKNAD med ca 25 lokala utställare och inspiratörer på temat mat, trädgård och design fyller upp teaterns lokaler. Fri entré för alla besökare!
11.00 – 17.00 Vi serverar lätt lunch, espresso, nybakta bullar och smörgåsar med örtsmör gjord på växter från den egna ekologiska odlingsbädden.
12.30, 14.00 och 15.30  För barn 3-6 år: Magiska Trädgården – följ Herr Gråtomte på en spännande vandring full av historier och finurligheter om de fyra elementen. Entré 40:- Boka på  www.skillingeteater.se
13.00 Glassmakaren Peter Svanberg skapar unika glassrecept, ölglass, kokosglass med gurkmeja, getostglass med hjortronrippel, allt går bara det är gott!
17.00 På middag med Camilla Plum! Inspireras av Camilla när hon trollar med mat och örter samt njut en tvårätters middag baserad på Camillas recept. Pris 290:- Boka på www.skillingeteater.se

Stockeboda Gård – 26

12.00 – 19.00 Ekologisk grill- och lammbuffé med hemlagad potatissallad. Vi bjuder på lemonad till barnen. 295 kr/person och 155 kr/barn under 12 år. Mingel i det gröna. Välkomna!

Tastecelebration Residence – 27

11.00 – 20.00 Hungrig! Njut av en lustfylld fotoutställning med matfotografi. Blev du bli just Hungrig? Beställ en cappuccino, ett glas vin, fika eller något mer mättande hos oss.
11.00-13.00 Ditt vackraste bakverk på bild! Ta med dina vackraste kakor/tårta och föreviga den på matstylad bild. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
13.30 – 14.30 Bästa matbilden på Instagram! Tips, tricks och övningar med din mobiltelefon. Minikurs med matbloggaren Isabel Brummer. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
För information och bokning:www.tastecelebrationresidence.com

Van Ufford Choklad – 28

10.00 – 17.00 Provsmaka vår choklad och köp med favoriterna hem från fabriksbutiken. Premiärhelg för jordgubbar från Eriksgården doppade i choklad. Vi bjuder på kaffe!
15.00 – 15.30 Prova på i chokladfabriken! Gör din egen chokladskapelse att ta med hem. Pris 100 kr –  köp biljett i webbshop på www.vanufford.se.

Åsgård – Holkestorp – 31

11.00 – 16.00 Provsmakning av gårdens produkter. I gårdsbutiken finns färskt lammkött och nymald dinkel. Det serveras helgrillat Lamm med tillbehör
11.00 – 16.00 Välkomna att njuta av våra får och lamm från besöksverandan i nya stallet.
11.00 – 16.00 Fårsafari med traktor och vagn samt hundvallning 80 kr per/vuxen o 40 kr per/barn Barn under 3 år åker gratis
12.00 – 16.00 Stjärnan i kondituri och bageri Stefan J Petersén och Charlotte Bergenström berättar om Grevlunda Mathantverk och samarbetet med oss. Surdeg till försäljning.

Östangård – 33

11.00 – 16.00 Bella på Österlen erbjuder en Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 3-rätters meny 249:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se
11.00 – 16.00 Cafét erbjuder hembakta smörgåsar, bakverk, kakor, bullar samt kaffe/te
16.00 – 21.00 Bella på Österlen serverar Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 4-rätters meny 755:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se

Österlenbryggarna – 36

11.00 – 16.00 Bryggeributiken öppen med provsmakning
14.00 Rundvandring och presentation i Bryggeriet

Österlen Kokkonst – 34

11.00-15.00 Provsmaka och handla äppelmust från Grevlunda Nygård. Äppelodlare Thomas Nilsson ger goda råd om hur du får en bättre skörd.
11.00-15.00 Vi serverar vår genuina och uppskattade österlenska tapas-tallrik tillagad på råvaror från lokala mattillverkare. Pris: 150 kronor.
14.00-16.00 Tågarps trädgård tipsar om hur du kommer igång med odling av egna grönsaker och kryddor. Försäljning av plantor och fröer.

Österlenchoklad – 37

14.00 – 14.30 Chokladprovning. Boka din plats till vår unika chokladprovning av svensktillverkad bean to bar choklad. Biljett kostar 90 sek & köps via www.osterlenchoklad.se

Österlenkryddor3

11.00 – 17.00 Provsmakning av nyheter och favoriter med nya recept, vår nya mjölkfria kokosglass finns att provsmaka och köpa med hem.
11.00 -16.00 Mias närodling presenterar sina kryddor och köksväxter som är småskaligt och ekologiskt odlat av Mia.

Österlens Kött & Vilt – 39

10.00 – 14.00 Butiken är fylld med våra utsökta delikatesser. Provsmakning av produkter från butiken.

Österlen Sparris – 35

10.00 – 16.00 Vårens sparris i butiken. För att njuta den tillagad se under Östangård.
11.00 och 14.00 Visning av odling och produktion

SÖNDAG 13 MAJ

Allé på Österlen – 1

12.00- 18.00  I vår butik & café gör vi smarriga smörrebröd, rätter med sparris och trevliga bakverk. Här hittar ni även mycket användbart till köket.

Buhres på Kivik – 2

12:00 – 16:00 Vi dukar upp en buffé i restaurangen för 250: -, bokning via bokning@buhres.se eller 0414–70212
Smakprover i butiken hela dagen.

Cake Cowboy – 3

11.00 -16.00 Vår nya butik är fylld av choklad, praliner och desserter
Njut av en fika med vad konditorn har att erbjuda.

Drakamöllans Gårdshotell – 4

11.00 – 14.00 Premiär för Smakvandring på Drakamöllans hedar. En lagom vandring med smakpauser där vi dukar fram det bästa från Matrundans medlemmar. Premiär pris 400:-. Max 20 personer.

12.00 – 13.30 Drakamöllans Matrundebuffé med vårens alla läckerheter, dessert och kaffe. Pris 225:- Bästa att boka för det blir fullt hus. Tel 044 35 1016.

Farmors lycka – 5

08.00 –  10.00 Gårdsfrukost med Honungstema-Anna från Lillgårdens Bi och Trädgård gästar oss. Boka gärna.
14.00 – 16.00 Smaka våra Ägg på en tapas inspirerad tallrik. Möt Äggbonden. Boka gärna.
Äggförsäljning mm hela dagen.

Fridshills & Raskarums kyckling – 6

13.00 – 14.00 Lär dig stycka kyckling – ingen föranmälan behövs. Kursen är gratis- passa på!

Grafmans Goda – 7

11.00 – 14.00  Korvkurs – lär dig göra några olika sorters färskkorv. Anmälan krävs. Anmälan och mer information: www.grafmansgoda.se.

Gröna butiken på Orelund – 8

10.00 – 16.00 Provsmakning av produkter från butiken

Gunnarshögs Gård – 10

10.00 – 16.00 Vi firar 10 års jubileum i gårdskaféet med vår populära provsmakningsbuffé. Lär mer om hur vår kallpressad rapsolja kan användas i matlagningen.
11.00 Produktionsvisning för barn, 3 – 10 år, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja, pysslar och dekorera din flaska
12.30 Fältvisning för familjer, visning av rapsfältet med traktor och vagn
14.00 Produktionsvisning för vuxna och äldre barn, vi avslutar i minipresseri där du pressar din egen rapsolja

Hotel Svea – 11

12.00 – 14.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.
18.00 – 21.00 Österlen möter havet, trerättersmeny baserad på lokala råvaror från myllan och hav. Pris 425 kr. Alla besökare får ett smakprov på vår egen Brantevikssill.

Ingelsta Kalkon – 12

11.00 – 15.00 Grill buffén uppdukad med vårens primörer.
11.00 – 17.00 Aktiviteter för hela familjen.Kalkonerna är i vår hage. Namnge kalkonerna och vinn ett barnkalas hos oss. Konrad vår mysiga maskot är på plats hela dagen.

Karlsfälts Gård – 13

10.00 Unikt tillfälle att besöka Karlsfälts Gård, Sveriges miljövänligaste lantbruk. Öppen gård med Erik O.R. Bengtsson. Vi ses vid verkstaden.
14.00 Parkvandring med Planteringsvännernas ordförande Olof Bengtsson. Vi möts vid verkstaden.

Kiviks Café & Bageri – 14

8.00 – 16.00 Österlenska smörrebröd, ”Go fika” med spettekaka och glass. Smakprover från bageriet.

Kiviks Hotell, Konferens och Spa – 15

08.00 – 11.00 Frukost
08.00 – Frukostkuren, frukost, inträde till Spa samt en behandling

Kiviks Musteri – 16

10.00 – 17.00 Provsmakning skånsk cider.
12.00 – 15.00 Skånsk cider med grillbuffé på vår vackra innergård
13.00 och 15.00 Guidad vandring i Äpplets Hus och våra trädgårdar. (80 kr/person, gratis för barn under 12 år)
10.00 – 16.00 Biodlare Martin Svensson berättar om bin och deras fantastiska värld, provsmakning av honung.

Kivikås Frukt & Must – 17

11.00 – 16.00 Smaka vår äppelmust i butiken.

Köpingsbergs Vingård – 20

11.00 – 16.00 Våryra i vingården. Besök vingården, vineriet och prova våra viner i Champagnebaren. Vinbonden berätta om produktionen.

Linas och Binas – 21

11.00 -17.00 Provsmakning av honung i butiken. Trädgården öppen för strövtåg på egen hand och möjlighet att titta in i en bikupa.

Petersborgs Gård – 23

11.00 -16.00 Prova på att gör din egen senap, bordet står framdukat. Korvgrillning av närproducerade korvar. Vi gör Skånska Tapas.

Skillinge Teater Café & Restaurang – 25

11.00 – 16.00 Vi serverar lätt lunch, espresso, nybakta bullar och smörgåsar med örtsmör gjord på växter från den egna ekologiska odlingsbädden.
12.00 och 15.00 Guidad visning av Skillinge Teaters tre olika scener. Fri entré
14.00 – 16.00 Afternoon Tea med författarbesök av Emmy Abrahamsson, känd för en underfundig humor och boken om hur hon i Wien blev kär i en uteliggare. 

Stockeboda Gård – 26

12.00 – 19.00 Ekologisk grill- och lammbuffé med hemlagad potatissallad. Vi bjuder på lemonad till barnen. 295 kr/person och 155 kr/barn under 12 år. Mingel i det gröna. Välkomna!

Tastecelebration Residence – 27

11.00 – 20.00 Hungrig! Njut av en lustfylld fotoutställning med matfotografi. Blev du bli just Hungrig? Beställ en cappuccino, ett glas vin, fika eller något mer mättande hos oss.
11.00-13.00 Ditt vackraste bakverk på bild! Ta med dina vackraste kakor/tårta och föreviga den på matstylad bild. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
13.30 – 14.30 Bästa matbilden på Instagram! Tips, tricks och övningar med din mobiltelefon. Minikurs med matbloggaren Isabel Brummer. Kostnad 50 kr per person/bakverk. Bokas
För information och bokning:www.tastecelebrationresidence.com

Van Ufford Choklad – 28

10.00 – 17.00 Provsmaka vår choklad och köp favoriterna från fabriksbutiken. Premiärhelg för jordgubbar från Eriksgården doppade i choklad. Vi bjuder på kaffe!

Åsgård – Holkestorp – 31

11.00 – 16.00 Provsmakning av gårdens produkter. I gårdsbutiken finns färskt lammkött och nymald dinkel. Det serveras lammkebab och lammkorv.
11.00 – 16.00 Välkomna att njuta av våra får och lamm från besöksverandan i nya stallet.
11.00 Vi visar vårt nya fårstall som byggts med stöd från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Vi berättar om EU-Projektet och vår verksamheten.

Östangård – 33

11.00 – 16.00 Bella på Österlen erbjuder en Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 3-rätters meny 249:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se
11.00 – 16.00 Cafét erbjuder hembakta smörgåsar, bakverk, kakor, bullar samt kaffe/te
16.00 – 21.00 Bella på Österlen serverar Vårmeny i samarbete med Sparrisgården 4-rätters meny 755:-. Drop-in, eller boka för att vara säker på plats: www.bellapaosterlen.se

Österlenbryggarna – 36

11.00 – 16.00 Bryggeributiken öppen med provsmakning
14.00 Rundvandring och presentation i Bryggeriet

Österlen Kokkonst – 34

11.00-15.00 Provsmaka och handla äppelmust från Grevlunda Nygård. Äppelodlare Thomas Nilsson ger goda råd om hur du får en bättre skörd.
11.00-15.00 Vi serverar vår genuina och uppskattade österlenska tapas-tallrik tillagad på råvaror från lokala mattillverkare. Pris: 150 kronor.
14.00-16.00 Tågarps trädgård tipsar om hur du kommer igång med odling av egna grönsaker och kryddor. Försäljning av plantor och fröer.

Österlenchoklad – 37

14.00 – 14.30 Chokladprovning. Boka din plats till vår unika chokladprovning av svensktillverkad bean to bar choklad. Biljett kostar 90 sek & köps via www.osterlenchoklad.se

Österlenkryddor 38

11.00 -16.00 Mias närodling presenterar sina kryddor och köksväxter som är småskaligt och ekologiskt odlat av Mia.
11.00 – 17.00 Provsmakning av nyheter och favoriter med nya recept, vår nya mjölkfria kokosglass finns att provsmaka och köpa med hem.
13.00 Vi vandrar genom det som odlats för säsongen, det ingår en smakrik egenodlad sallad och måltidsdryck. Förköp: 100 kronor på www.osterlenkryddor.se

Österlens Kött & Vilt – 39

11.00 – 15.00 Butiken är fylld med våra utsökta delikatesser. Provsmakning av produkter från butiken.

Österlen Sparris – 35

10.00 – 16.00 Vårens sparris i butiken. För att njuta den tillagad se under Östangård.
11.00 och 14.00 Visning av odling och produktion

 

Förra årets program (2017) kan du se här >>