Välkommen till
Matrundan Österlen!

I år är Matrunda 30 maj till 2 juni och mitt i evenemanget avgörs Embla Food Awards på Island där vi är nominerade i kategorin ”Food destination”. Vi är mycket hedrade och hoppas ni alla håller tummarna för oss när vi tävlar med de andra nordiska länderna.

Varje dag och året runt är maten en lika viktig som självklar del av livet och vardagen på Österlen. Och då inte enbart när det gäller att handla, laga och äta. Här i sydöstra Skåne är odling, produktion och förädling kärnan i de många företag som ser till att det händer saker på sträckan från jord till bord. Hela vägen från hage till mage. Allt inramat av det böljande landskapet, de vita stränderna och de berömda äppelodlingarna.

Maten, miljön och människorna har länge varit anledning för besökare från många delar av världen att resa hit till Österlen. Och sedan elva år tillbaka till vårt årliga evenemang Matrundan Österlen under helgen Kristi Himmelsfärd.

Vi, som är Matrundan Österlen, är en förening där 42 företag är medlemmar.

Under rundans fyra dagar visar man upp sina produkter och delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Man presenterar nyheter och klassiker, trender och traditioner. Bjuder in till stora upplevelser i småskaliga produktioner och smakerna finns på tallriken hos restauranger och caféer.

De flesta av våra medlemmar finns här året runt och det händer mycket även när det inte är Matrunda, så följ oss gärna på facebook eller instagram.

Välkomna till oss året runt!

Helena Ingvarsson
Ordförande, Matrundan Österlen

info@matrundan.se
0709-242095

Vill ni veta mer vad som händer på Österlen klicka här. 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save