Medlemmar

Här är medlemmarna i Matrundan, var och en av oss har något unikt och specifikt att erbjuda. Gemensamt har vi ett stort engagemang i mat, dryck och upplevelser.
Tillsammans är vi Matrundan Österlen sedan sexton år tillbaka. Klicka på respektive namn så kommer ni till deras hemsida för mer information.

Allé på Österlen

Naturskön gårdsmiljö där vi vill sprida matglädje.
Matcafé – Restaurang – Gårdshotell – Konferens – Festsal – Butik

Appeltorps Lamm & Vilt

Gårdsslakteri med inriktning på lamm och viltkött från lokala gårdar och jägare. Gårdsbutik med färskt kött, chark, lammskinn och andra lokala delikatesser.

Bondens Skafferi Svabesholm

Lokala produkter och råvaror från våra Svenska mathjältar. Här finns allt från grönsaker, drycker, mjöl och kryddor till kött, ost och chark.

Brick österlen

En mötesplats i Gislöv. I vårt Matcafé serveras mat, fika, gokaffe samt ett härligt sortiment av kalla drycker, öl och vin.
På gården finns även en Butik samt Ateljé där vi visar våra egentillverkade inredningsdetaljer, möbler och konst.

Buhres på Kivik

Fiskbutik, rökeri och fiskrestaurang. Färsk fisk och skaldjur samt färdiga rätter och delikatesser. Rökta produkter, sillinläggningar. Matevent.

Bökåkra Gårdsbutik

I gårdsbutiken säljer vi kött, charkuterier och skinn från gårdens egna lamm, nöt och gris. Hönsen levererar äggen.

Drakamöllan Gårdshotell

Unik skånegård med brett register. Matupplevelser för boende gäster. Opera. Kokböcker. Bröllop, fester och söndagsmiddagar.

Ekenäs gård

Vackert beläget och personligt boende med 7 moderna gårdssviter i två plan, gårdsrestaurang Orangeriet med fokus på hantverk och närproducerat.

Farmors lycka

Lilla gårdshotellet med djur och natur. Vi serverar mat med gårdens råvaror i centrum. Färska ägg, rapsolja, kött och lite därtill hittar du i våra gårdsbutiker.

GE-MA-livs

Butik med egentillverkade charkuterier. Eget rökeri. Delikatesser samt kött och fläsk från lokala uppfödare.

Grisen & draken

Restaurang med skånsk streetfood. Familjevänligt, veganvänligt med lokala råvaror och lokaldryck.

Gröna Butiken på Orelund

Butik med gårdens nyskördade grönsaker, frukter och bär. Flera tomatsorter, jordgubbar, körsbär, hallon, plommon, äpplen.

Gunnarshögs Gård

Kallpressad rapsolja från Österlen. Gårdsbutik, gårdskafé och visningar i produktionen för både stora och små.

Hotel Svea

Vid havet med ändlös horisont ligger anrika Svea. Restaurang Piraten serverar kulinariska matupplevelser efter säsong.

Hovmöller Bigårdar

Småskalig biodling med kupor runt om på Österlen. Säljer honung, pollen och jungfruvax. Allt ekologiskt!

Ingelsta Kalkon

Gårdsbutik & restaurang med färskvaror, delikatesser, färdiglagade rätter och fika. Allt av svensk kalkon!

Kiviks Café & Bageri

Stenugnsbakat surdegsbröd samt bullar och baguetter. Café med pajer, soppor och sallad. Egen tillverkning av spettkakor.

Kiviks Hotell Konferens och Spa

Fantastisk utsikt över havet, tonvikt på råvaror från lokala leverantörer efter säsong. Konferens-Restaurang-Spa
Smakpaket-Spapaket-Romantiskt paket, Vandringspaket-Mountainbike paket

Kiviks Musteri

Välkommen till vår värld med musteributik, restaurang, café och besöksträdgårdar. Hos oss kan du också delta i must- och ciderprovningar. Eller lär dig mer om äpplen i Äpplets Hus eller genom våra guidade turer.

Kivikås must och frukt

Kronovalls Vinslott

Hotell och restaurang för weekendgäster, bröllop, fester och event. Spannstallet serverar sina populära vedugnsbakade pizzor.

Köpingsbergs Vingård

Vingård med havsutsikt och 8000 vinstockar på vindskyddad södersluttning. Provning av mousserande viner med vinbonden själv.

Linas och Binas

KRAV-certifierad biodling, gårdsbutik, trädgård och webbshop. Ouppvärmd honung i olika varianter efter vilka blommor våra bin besökt.

Olaols Gelato

Tillverkar gelato av grannens mjölk och råvaror från Österlen. Matiga våfflor. Stort café och butik med egen keramik på 1800-talsgård.

Petersborgs Gård

Egen odling och tillverkning av äkta skånsk senap. Gårdsbutik fylld med svenskt mathantverk och andra närproducerade varor.

Ravlunda Bränneri

Bed & breakfast och restaurang i ett gammalt spritbränneri från 1907.
Här kan du njuta av omsorgsfullt tillagad mat och vila ut i ett av våra vackra rum.

Reuterdahls på österlen

Rörums Gårdshotell

Rörums Gårdshotell- Rofyllda rum mitt i Rörums by nära Knäbäckshusen och Mandelmanns
-RUM-MAT-DRYCK-KONFERENS-FEST-

Rörumsro Frukt & Must

Prisbelönt hantverksmust med unik terroir. 
Gårdsbutik och mustprovningar. 

Sannas Italien

Utvalda olivoljor och andra italienska delikatesser som oliver, inlagda kronärtskockor, persikomarmelad och kapris mm.

Skepparps Vingård

Vingård känd för sin årliga vinfestival och numer även ciderfestival. Prisbelönta viner och Cider. Vinprovningar, event mm bokas på hemsidan.

Skillinge Teater

Ett pulserande kulturhus med teater, konserter, café & restaurang, ekologiska viner & lokalproducerad mat, 200 meter från Skillinge Hamn.

Svabesholms Kungsgård

På gården erbjuder vi mat lagad från grunden och hembakat fika i vårt Café & Lantkök. Ni hittar även butiker, besöksträdgård och gårdshotell hos oss.

Tastecelebration residence

I Andrarum hittar ni vår restaurang med grönt fokus, gårdshotell, Smakbutik med gottis för foodisar och återförsäljare för Big Green Egg ink alla tillbehör. Nära till gröna stigar, fantastisk utsikt och mycket smak!

TOSTERUP

Vårt slott på Österlen har en lång och spännande historia, numera även platsen där Kockarnas kamp spelas in. Gården producerar bland annat prisbelönta äppeldrycker från den egna äppelodlingen. Gårdsbutiken är öppen alla dagar i veckan.

Tryde 1303 B&B Café Galleri

Restaurang, café & B&B med fokus på hållbar och lokal mat & dryck. Österlentapas, vedugnsbakad pizza, indiskt på skånska, fika & glass.

Tryffelsvinet på kivik

Här hittar ni det som VI älskar att äta och att laga. Det är inte nischat och med ett jättetydligt koncept mer än att det här är vår restaurang och vi leker med våra tankar ,smaklökar och idéer!

Åsgård-Holkestorp

Växtodling och uppfödning av Gotlandsfår. Lammkött, chark av lamm samt dinkelmjöl med mera. Också ullprodukter, fårskinn.

Äppelriket

Äppelriket Österlen marknadsför, lagrar, sorterar och packar frukt för sina medlemmar medan andra odlare packar i eget packeri.

Öl & knäcke

Öl & Knäcke är ett gårdskoncept som består av en liten restaurang som främst gör pizzor på knäckebröd.

Östangård

Boende i fridfull miljö. Restaurang Östangård skapad av Jacob Wismar. Italiensk inspirerad mat. Konst & Scen, Vintage/Antik, Konst kurser för barn.

 

Österlen Kokkonst

Hemlagad mat på traktens råvaror. Handla i gårdsbutiken. Ostprovningar. Lär om österlensk matkultur på vår Smaksafari. Inspirerande matlagningskurser.

Österlen Sparris

Sparrisgård med odling och butik. Vi säljer vår sparris, grön, vit och den ljust gröna Primaverde och sparrisplantor. Vi har även visningar.

Österlenbryggarna

Brygger äkta svagdricka och öl sedan 1953. Fullsortiment av drycker för restauranger inklusive specialviner och alkoholfria drycker.

Österlenchoklad

Chokladfabrik och butik. Praliner från lokala råvaror. En av få i Sverige som tillverkar choklad från kakaobönor. Chokladcafé.

Österlenkryddor

Svenska kryddor från spadtaget till kryddhyllan. Helhetsupplevelser och butik med örter och kringprodukter samt visningar.

Österlens kött & vilt

Hängmörat nöt, fläsk och lamm. Vilt under säsong. Råvaror och produkter från lokala producenter säljs över disk i gammaldags butik.