Hem

Välkommen till
Matrundan Österlen!

Vad vi har längtat…

I år fyller vi 15 år som förening och vi se framemot att få bjuda er till vår Matrunda 2022. Årets Matrunda är 26 – 29 maj och vi planerar och förbereder oss som bäst. Program för årets härliga fyra dagar är klart till Påsk så ni får lugna er lite.

Året runt är maten en lika viktig som självklar del av livet och vardagen på Österlen. Och då inte enbart när det gäller att handla, laga och äta. Här i sydöstra Skåne är odling, produktion och förädling kärnan i de många företag som ser till att det händer saker på sträckan från jord till bord. Hela vägen från hage till mage. Allt inramat av det böljande landskapet, de vita stränderna och de berömda äppelodlingarna.

Varje år under Kristi Himmelsfärds helgen bjuder vi in till fyra dagars matupplevelser runt om på Österlen. Det är hemma hos oss vi gör oss bäst och vi vill träffa er här!

Vi, som är Matrundan Österlen, är en förening där 44 företag är medlemmar.

Under rundans fyra dagar visar vi upp våra produkter och delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi presenterar nyheter och klassiker, trender och traditioner. Bjuder in till stora upplevelser i småskaliga produktioner och smakerna finns på tallriken hos restauranger och caféer.

De flesta av våra medlemmar har öppet året runt och det händer mycket även när det inte är Matrunda, så följ oss gärna på facebook eller instagram.

Välkomna till oss året runt!

Helena Ingvarsson
Ordförande, Matrundan Österlen

info@matrundan.se
0709-242095

Vill ni veta mer vad som händer på Österlen klicka här. 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save